Etusivu | Esittely | Koiramme | Muistoissa | Rodut | Harrastukset
Pentuja | Pentueet | Blogi | Linkit


Virpi

Olen Virpi Havu, vuonna -71 syntynyt koiraharrastaja Pieksämäeltä. Perheeseeni kuuluvat aviomies Jukka (-68), aikuiset tyttäret Tiia (-96) ja Neea (-98) sekä iltatähtemme Kiira (-06). Nelijalkaisia perheenjäseniämme edustavat veteraanikoirat japaninpystykorva Muusa (-08) ja shetlanninlammaskoira Tilda (-09). Sijoituksessa Sannan ja Karrin luona meillä on viimeisimmästä pentueesta japaninpystykorva Nyyti. Omistan lisäksi äitini kanssa japanese chinit Immin ja Elvin. Chinit asuvat vanhempieni luona.

Ensimmäisen koirani, tiibetinspanieli Lilin, sain 10-vuotiaana. Laumaamme ovat kuuluneet vuosien varrella shetlanninlammaskoirat Nelli ja Jetta, m&h kääpiösnautseri Funny, japaninpystykorva Ginga ja ruotsinlapinkoira Saida, japanese chin Molla sekä japaninpystykorva Bina. Jokainen noista koirista on jättänyt tassujen jälkensä syvälle sydämiimme.Tällä hetkellä nämä koiraystävämme ”elävät rakkaissa muistoissamme”.

Koiraharrastusmaailmaani kuuluvat päälajeina kaverikoiratoiminta, rally-toko, näyttelyt sekä TOKO. Olen myös harrastellut agilitya ja pelastusetsintää. Olen välillä enemmän, välillä vähemmän aktiivinen harrastaja. Kaikkeen mitä haluaisi tehdä ei yksinkertaisesti riitä aika.

Vuosien varrella olen toiminut monenlaisissa yhdistystehtävissä koiramaailmassa. Tällä hetkellä toimin mm. kaverikoiratoiminnan yhteyshenkilönä täällä Pieksämäen seudulla (vuodesta 2005). Olen myös tottelevaisuuskoulutusohjaaja, liikkeenohjaaja ja TOKOkoetoimitsija.
Olen toiminut myös kehäsihteerin tehtävissä.

Olen käynyt monenlaisia kursseja TOKO:on, näyttelyihin ja koirankasvatukseen liittyen sekä mm. Palveluskoiraliiton koirankouluttajakurssin vuonna -03 ja kaverikoirakurssin -05.

Olen Suomen Kennelliiton, Sukokan, Suomen Japaninpystykorvayhdistys ry:n, Shetlanninlammaskoirat ry:n, Japanese Chin Finland ry:n, Pieksämäen Palveluskoirayhdisty ry:n jäsen.

Kennelnimeni Zebina`s olen saanut vuonna 1992. Anoin kennelnimen tarkoituksenani kasvattaa shetlanninlammaskoiria. Mutta kumpikaan jo edesmenneistä shelteistäni ei ollut jalostusyksilö, joten kasvatustyön aloittaminen jäi... Ja kun ensimmäinen pentueeni näki päivänvalon 18-vuotta kennelnimen saamisesta, rotu oli japaninpystykorva. Zebina's A-pentue syntyi 20.5.2010 ja toinen pentueeni, B-pentue, 8.11.2014.

Koirat ovat perheenjäseniämme, jotka ovat mukana elämän iloissa ja suruissa.
Koirat ovat meille antoisa harrastus, jonka kautta olemme saaneet paljon.
Koiria ei suotta sanota ”parhaiksi ystäviksemme”, sillä sitä ne todella ovat...


Tiia
ja Tilda 2009


Neea ja Muusa
2008


Kiira ja Bina
2010


Jukka

Takaisin